Què és el ioga (I)

El ioga és una disciplina física, mental i espiritual originada a l’antiga Índia fa més de 5.000 anys. Durant gairebé aquests 5.000 anys el ioga ha passat de persona a persona de forma oral. Ioga és una paraula sànscrita que significa unió: unió del cos, la respiració i la ment, i s’hi arriba a través d’un treball d’introspecció i observació. Actualment, el ioga es practica arreu del món, i hi ha molts estils de ioga, la majoria dels quals són una barreja de dos o més estils. La majoria dels estils que es practiquen avui, especialment a Occident, venen del Hatha Ioga: Ashtanga Ioga, Iyengar Ioga, Bikram Ioga, Sivananda Ioga, Kundalini Ioga, Tibetan Ioga, Vinyasa Ioga, Viniyoga… Alguns estils són vigorosos i durs, mentre que d’altres són més contemplatius i el seu interès se centra en la meditació i el cant.

Segons Krishnamacharya: “Ioga és consciència. Un tipus de coneixement. El ioga finalitza en consciència. El ioga és l’aturada de les fluctuacions de la ment -com es diu en els Ioga Sutra de Patanjali. Quan la ment es troba sense cap moviment, tant si és durant un quart d’hora, com durant un quart de minut, t’adones que el ioga és de naturalesa de consciència infinita, de coneixement infinit. No hi ha cap altre objecte allí.”

El ioga és la purificació de la memòria, la unió de la consciència personal amb la consciència universal. És la unió del cos, la respiració i la ment; la unió d’allò més petit amb allò més gran; és esdevenir, ser, només un amb Déu.

altres entrades

comparteix l'experiència

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Contacte